Krõbe lavašš lõhe, küüslauguubade ja suveaia ürtidega

Lavašile võid laduda kõikvõimalikke sinke, mereande, juuste ja köögivilju – mida parasjagu kapis leidub või mille järele isu on. Aseta lauale koos noaga, et külalised saaksid ise omale sobiva suurusega tüki lõigata.

Приготовление:

Krõbe lavašš:

  1. Laota lavašš lauale, voldi külgmised ümarad ääred sissepoole ja murra lavašš keskelt pooleks, nii et tekiks umbes 20 x 30 cm suurune tükk.
  2. Pintselda lavašši kergelt õliga.
  3. Küpseta 210kraadises ahjus 3–4 minutit. Jälgi ise kõrval, et lavašš ära ei kõrbeks, sest see küpseb ruttu.

Laimi-toorjuustukreem:

  1. Tõsta toorjuust ja majonees kaussi.
  2. Riivi juurde laimikoor ja pressi laimist mahl.
  3. Sega kahvliga kohevaks kreemiks. Maitsesta soolaga.

Küüslauguoad:

  1. Kuumuta pannil õli, lisa oad ja prae.
  2. Pressi pannile ka küüslauk (2 küünt) ning küpseta veel paar minutit. Maitsesta soolaga.

Kate:

  1. Määri küpsenud ja jahtunud lavašile toorjuustu-laimikreem, lao peale lõheviilud, küüslauguoad, kapparid ja ürdid.
  2. Kõige peale raputa piprasegu ja pigista laimist mahla.

KoostisosadПорции:6 порции

Krõbe lavašš
150 g – Lavašš
0.50 spl – Oliiviõli
Laimi-toorjuustukreem
150 g – Toorjuust
2 spl – Majonees
1 tk – Laim
1 g – Sool
Küüslauguoad
150 g – Aedoad värske
1 tk – Küüslauk
1 g – Õli
1 g – Sool
1 g – Must pipar
Kaste
150 g – Külmsuitsulõhe
2 spl – Kapparid
1 spl – Petersell värske
1 spl – Till värske
1 spl – Murulauk värske
1 spl – Roheline sibul
1 g – Must pipar
1 tk – Laim