Peedi-läätsesalat kitsejuustuga

Kaunis ja maitsekas salat, kus peedid ja läätsed marineeritakse. Laota mõlemad rukolapadjale ja kaunista salat kitsejuustuviiludega.

Приготовление:

  1. Pese läätsed voolava vee all ja keeda pehmeks (al dente). Sega kokku pool oliiviõlist, sidrunist pressitud mahl ja petersell. Tükelda keedetud peedid, sega sidruni-õlikastmega, lisa ka suts soola.
  2. Riivi küüslauk (2 tk küünt), sega koos hakitud tšilli ja sortsu oliiviõliga läätsede hulka, maitsesta soolaga. Laota salativaagnale pestud ja kuivatatud rukola, seejärel peedid ja lõpuks ka läätsed. Nirista veel üle vähese oliiviõliga ja laota peale viiludeks lõigatud kitsejuust.
  3. Puhasta granaatõunaseemned ja puista salatile. Jahvata peale musta pipart ja soovi korral nirista üle vähekese kuusevõrse- või vahtrasiirupiga, mis annab kauni läike ja hea maitse.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
4 tk – Peet
2 dl – Rohelised läätsed
1 g – Sool
1 dl – Oliiviõli
1 tk – Sidrun
1 dl – Petersell värske
1 g – Must pipar
1 tk – Küüslauk
0.50 tk – Tšillipipar värske
1 spl – Rukkola
200 g – Kitsejuust
1 tk – Granaatõun
1 spl – Vahtrasiirup