Pidulik kookosekala

Seda toitu võib serveerida nii soojalt põhiroana kui ka külmalt eelroana.

Приготовление:

  1. Aseta kalafilee küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nahk üleval. Tee naha sisse mõned sisselõiked.
  2. Sega omavahel laimimahl (3 spl), oliiviõli, kookospiim, sool ja pipar, määri segu kalale. Viiluta tšillikaun ning puista tükid kalale.
  3. Lase kalal pool tundi külmkapis maitsestuda. Seejärel küpseta 200kraadises ahjus 15–20 minutit ehk kuni nahk pisut pruunistub. Serveeri riisiga.

Nipid ja soovitused

Põhitoiduna sobib kõrvale aurutatud või keedetud riis.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
800 g – Lõhefilee
1 tk – Laim
3 spl – Oliiviõli
2 dl – Kookospiim
1 tk – Tšillipipar värske
1 g – Sool
1 tk – Must pipar