Lõhešašlõkk ja salatsigur apelsini-mee-tüümianimarinaadis

Enne kui kala grillile läheb, jõuab ta happelises apelsinimahlas natuke maitseid koguda. Grilli lõhetükke kõrgel kuumusel vaid natuke igast küljest, et säiliks kala mahlasus. Krõmpsuv salatsigur on elamus omaette, sest küpsenuna on vili eriti magus ja hõrk.

Приготовление:

  1. Lõika fileetükk meelepärase suurusega kuubikuteks.
  2. Sega omavahel riivitud apelsinikoor, apelsini mahl, mesi, sool ja tüümian. Tõsta kalatükid marinaadi ning jäta 30 minutiks külma maitsestuma.
  3. Pista lõhetükid varda otsa ning küpseta grillil. Lõika salatsigurid pikuti pooleks, kasta ülejäänud marinaadi, raputa peale soola ning tõsta grillile lõhevarraste kõrvale küpsema.

Nipid ja soovitused

Apelsini võid asendada sidruni või laimiga.

KoostisosadПорции:2 порции

Põhikoostisosad
600 g – Lõhefilee
3 tk – Salatisigur
1 tk – Apelsin
1 spl – Mesi
2 spl – Tüümian värske
1 tl – Sool