Mahe sealihašašlõkk

Mahe sealihašašlõkk.

Приготовление:

  1. Sega marinaadiained kokku. Lõika liha parajateks tükkideks: esmalt ristikiudu umbes 1,5–2 cm paksused viilud ja siis 4–5 cm pikkuste servadega kuubikud. Kalla marinaad lihale ning sõtku ja masseeri kogu marinaad umbes 5 minuti jooksul liha sisse. Suru ja pigista tugevalt. See etapp on väga oluline, et saada mahlane ja maitsev lõpptulemus. Hoia liha marinaadis vähemalt 2–4 tundi.
  2. Lükka liha ja ratasteks lõigatud sibul metallvarraste otsa, jäta lihatükkide vahele väikesed vahed ning aseta vardad ettevalmistatud sütele või grillile küpsema. Küpsemisaeg peaks olema 15–20 minutit.

Nipid ja soovitused

Soovi korral võid marinaadile lisada 2–3 hakitud küüslauguküünt. Valge veini võid asendada veiniäädikaga. Kui soovid kange äädika marinaadi, arvesta 100 ml vee kohta 1–2 sl 30% lauaäädikat. Kasuta metallvardaid, need on head sest kuumenevad ka ise ning hakkavad liha seestpoolt küpsetama. Teisisõnu sobivad metallvardad just selle liha jaoks, mille puhul eeldatakse läbiküpsemist. Usaldada katsetamist ja veendu liha läbiküpsemises ühte tükki keskelt pooleks lõigates. Üleküpsetamist on soovitatav vältida – liha muutub tuimaks ja kuivaks.

KoostisosadПорции:5 порции

Marinaad
100 ml – Õli
50 ml – Valge vein
50 ml – Mineraalvesi
3 tk – Sibul
2 spl – Mesi
1.50 tl – Meresool
1 tl – Must pipar
2 spl – Petersell värske
Põhikoostisosa
1 kg – Seakaelakarbonaad