Inglijuuksed ehk capellini sidrunikastmes

Lihtne ja hea roog, kus kreemist koort ja rikkaliku juustu tasakaalustavad hapukas sidrunimahl ja mõrkjas sidrunikoor. Pealtnäha olematutest koostisainetest sünnib nauditav kooslus, mis sobib hästi just nendeks päevadeks, kui külmkapis haigutab tühjus, samas tahaks midagi head.

Приготовление:

  1. Lase suures potis vesi keema tõusta. Lisa sool (keeduvesi peab olema üsna soolane) ning tõsta pasta vette. Arvesta keeduaega minut vähem, kui pakendile on märgitud.
  2. Valmista pastakaste. Sega kausis munakollane, koor, riivitud parmesan, sidrunikoor ning poole sidruni mahl. Maitsesta soola ja pipraga ning sega kõik korralikult läbi. Vajaduse korral lisa veel sidrunimahla.
  3. Kurna pasta ning jäta umbes pool tassi pastakeeduvett alles. Kalla kurnatud pasta potti tagasi ning sega võiga. Lase võil pasta sisse sulada. Lisa kaste, sega ja tarvidusel lisa veel veidi pastakeeduvett, et tulemus saaks hästi siidine ja läikiv.
  4. Tõsta taldrikule, puista peale hakitud peterselli ning serveeri kohe.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
400 g – Capellini pasta
1 tk – Muna
1 dl – Vahukoor
50 g – Parmesan
1 tk – Sidrun
1 g – Sool
1 g – Must pipar
50 g – Või
1 spl – Petersell värske