Risoto kahele, sidruniga

Risoto kahele, sidruniga

Приготовление:

  1. Kuumuta potis õli ja või, haki sibul-küüslauk (2 küünt) peeneks ja prae klaasjaks. Lisa kõrvits (jämedalt riivitud) ning mõne aja pärast riis, prae kergelt ja vala peale vein. Keeda aeg-ajalt segades ja lisades kuuma puljongit täpselt nii palju, et riis oleks kaetud. Sega ja lisa, sega ja lisa.
  2. Riivi üks tikutoosijagu Parmesani, sega see ka sisse. Olenevalt sordist saavutab riis oma õige küpsuse (natuke peab krõmps jääma) 15–20 minuti möödudes. Pigista hulka poole sidruni mahl, lisa veel riivitud Parmesani, killuke võid ja imeõhukesed sidrunikooreribad, sule pott kaanega. Viis minutit ja sööma!
  3. Kõrvale haki tomat pisikesteks kuubikuteks, piserda peale oliiviõli ja sidrunimahla, soola, pipart. (Kui on miskit rohelist, basiilikut või peterselli, rebi ka seltsiks.)

Nipid ja soovitused

Kreemisema risoto saad, kui segad kõige viimaks risotole hulka mõned korralikud supilusikatäied maitsestamata toorjuustu. Lased sel sulada ja serveerid kohe.

KoostisosadПорции:2 порции

Põhikoostisosad
2 dl – Kõrvits
1 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
2 dl – Risotoriis
1 g – Või
1 g – Oliiviõli
1 dl – Valge vein
4 dl – Köögiviljapuljong
1 spl – Parmesan
0.50 tk – Sidrun