Röstitud lillkapsas peekonis küpsenud broilerifileega

Küüslaugune lillkapsas koos tüümiani ja Kreeka pähklitega on mõnus taimetoit, mis sobib nii eraldi roana kui ka liha kõrvale. Peekoni sisse mähitud broilerifileed on äärmiselt lihtne valmistada. Liha küpseb omas mahlas koos peekonist pannile sulava rasvaga, mis annab ka parajalt soolasust. Samal ajal kui lillkapsas ahjus küpseb, valmista broilerifileed.

Приготовление:

  1. Jaota lillkapsas õisikuteks ja lao ahjuplaadile. Nirista peale õli, pressi juurde 3 küüslauguküünt, puista peale hakitud pähklid ja värske tüümian. Maitsesta soola ja pipraga.
  2. Küpseta 220-kraadises ahjus ligi 25 minutit, kuni lillkapsasõisikud on kena pruunika jumega.
  3. Tambi broilerifileed õhemaks ja lõika kaheks. Mässi iga fileetükk peekoniviiludesse. Kui peekon on mage, siis raputa enne fileetükkidele soola ja seejärel mässi peekon ümber liha. Aja pann kuumaks ja tõsta fileetükid pannile. Jahvata peekonile pipart. Kui peekon on kuldne ja krõbe, siis keera teine pool ja küpseta liha valmis.

Nipid ja soovitused

Valmis toidule võid ka parmesani juustu riivida. Kreeka pähklite asemel võid lillkapsale pärast küpsemist lisada kuival pannil röstitud seemneid (seesami-, päevalille- või seedermänniseemneid). Iga broilerifilee tüki peale kulub umbes kolm viilu peekonit. Õli ei ole vaja kasutada, sest peekonist sulab piisavalt rasva.

KoostisosadПорции:3 порции

Põhikoostisosad
1 tk – Lillkapsas
4 spl – Oliiviõli
1 tk – Küüslauk
1 g – Sool
1 g – Must pipar
50 g – Kreeka pähkel
2 spl – Tüümian värske
500 g – Broilerifilee
110 g – Peekonilõigud