Kreemine ahjurisoto peekoni ja porruga

Kreemine ahjurisoto peekoni ja porruga.

Приготовление:

  1. Prae pannil mõned minutid tükeldatud peekonit. Lisa peekonile pikkupidi pooleks lõigatud ja viilutatud porru ning prae läbi, kuni see on pehme, kuid mitte pruuniks tõmbunud. Puista juurde riis, prae see umbes minuti jooksul läbi.
  2. Kalla peale kuum puljong, kata ahjunõu kaane või fooliumiga ning pane 20 minutiks eelkuumutatud 200-kraadisesse ahju. Võid risotot vahepeal paar korda segada.
  3. Kui riis on peaaegu pehme, tõsta vorm ahjust ning sega juurde herned. Pane risoto veel paariks minutiks ahju, võta taas välja ning lisa toorjuust. Enne serveerimist sega juurde sidrunikoor, maitsesta soola ja pipraga.

Nipid ja soovitused

Kasutada võiks sellist panni, millega saab hiljem risoto ahju pista.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
1 spl – Sidrun
200 g – Hernes värske
1 g – Must pipar
1 tl – Oliiviõli
150 g – Suitsupeekon
1 tk – Porrulauk
250 g – Risotoriis
1 g – Sool
7 dl – Kanapuljong
100 g – Toorjuust