Kodune ahjupotiroog veiseliharullidega

Võiga täidetud veiseliharullid, mis küpsevad kodumaiste juurikate vahel, saavad mahlased ja maitsvad.

Приготовление:

  1. Jaota spargelkapsas õisikuteks, lõika porgandid kangideks, kartulid kuubikuteks ja kapsas ribadeks ning tõsta potti.
  2. Tambi lihaviilud õhemaks. Lõika või viieks kangiks. Raputa lihaviiludele soola ja pipart, hakitud lehtpeterselli ning tõsta servale võikang. Keera lihaviilud rulli ja kinnita niidiga, et võikang korralikult peitu jääks.
  3. Prae peekon pannil krõbedaks ja tõsta ahjupotti. Prae liharullid kuumas peekonirasvas igast küljest kuldpruuniks ning peida köögiviljade vahele. Vala potipõhja ka 100 ml keeva vett.
  4. Raputa köögiviljadele soola, kata pott kaanega ja küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit. Vahepeal sega poti sisu ja kontrolli aedviljade küpsust. Lisa potti ka hapukoor ja vajaduse korral soola, sega läbi ja küpseta ilma kaaneta veel 10 minutit. Serveeri värske hakitud peterselliga.

Nipid ja soovitused

Potti võib pista soola asemel ka ühe puljongikuubiku ning peterselli võib asendada tilliga.

KoostisosadПорции:3 порции

Põhikoostisosad
110 g – Suitsupeekon
600 g – Veiseliha
250 g – Spargel
250 g – Porgand
250 g – Kartul
400 g – Kapsas
100 g – Hapukoor
4 spl – Petersell värske
1 g – Sool
1 g – Must pipar
50 g – Või