Pruuni riisi pilaff sparglite ja seentega

Pruuni riisi pilaff sparglite ja seentega.

Приготовление:

  1. Koori ja haki sibul. Kuumuta poti põhjas õlis 2–3 minutit. Lisa riis segades ja kuumuta, kuni see värvub kuldpruuniks. Lisa nii palju puljongit, et riis oleks kaetud, viilutatud seened ja riivitud muskaatpähkel. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta kaane all 30 minutit, lisa aeg-ajalt puljongit, kui varem lisatu on riisisse imbunud.
  2. Lõika spargel 2 cm juppideks ja sega riisi hulka. Kata pott kaanega ja hauta veel 5 minutit.
  3. Maitsesta roog soola ja pipraga, sega hulka riivjuust ja serveeri hakitud peterselliga.

Nipid ja soovitused

Võid kasutada ka valget riisi, kuid pruunist riisist saad märksa enam toitaineid. Šampinjonide asemel annavad rikkalikuma maitse värsked kevadseened.

KoostisosadПорции:1 порция

Põhikoostisosad
1 tk – Sibul
1 spl – Oliiviõli
2 dl – Pruun riis
6 dl – Kanapuljong
200 g – Šampinjonid
200 g – Spargel
1 tl – Muskaatpähkel
2 spl – Parmesan
1 tk – Petersell värske
1 g – Sool
1 g – Must pipar