Oasupp suitsulihaga

Ilusa ja klaari puljongi saab kruupe, ube ja suitsukonte eraldi keetes. Kui tahad kergema vaevaga hakkama saada, pane kõik koostisained koos keema ning keeda, kuni need on pehmed. Sibula ja porgandi võib korra õlis läbi praadida, see annab supile ilusama värvi.

Приготовление:

  1. Selge supi saamiseks kupata külmas vees leotatud ube, kurna ning aseta külma veega tagasi pliidile. Keeda pehmeks. Sool lisa alles keetmise lõpus. Pese kruubid ja keeda eraldi potis pehmeks. Pane suitsuribi külma vee, loorberilehe ja vürtsidega (musta pipra ja vürtsiterad) keema. Keeda pehmeks, kurna puljong ning tükelda liha väiksemateks tükkideks.
  2. Prae hakitud sibul ja riivitud või tükeldatud porgand pannil õlis läbi. Kalla porgand-sibul, oad ja kruubid ning puhastatud liha puljongisse. Keeda vaiksel tulel veidi aega ja maitsesta lõplikult. Peale puista hakitud peterselli.

Nipid ja soovitused

Oad pane päev varem külma vette likku.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
150 g – Odrakruubid
200 g – Põldoad kuivatatud
400 g – Suitsuribirull
2 tk – Porgand
1 tk – Sibul
1 tl – Õli
1 g – Sool
1 g – Must terapipar
1 g – Vürtsiterad
1 tk – Loorberileht