Saiavorm kaneeliste banaaniviilude ja koorekaramellikastmega

Krõbedate saiakuubikute ja kaneeliste banaaniviiludega vorm koos paksu koorekaramellise kastmega on tõestus, et ka lihtne saiavorm võib olla magustoitude esirinnas.

Приготовление:

  1. Rösti 10 saiaviilu ja jäta jahtuma. Määri igale viilule võid ja lõika sai kuubikuteks. Tõsta pooled kuubikud võitatud vormi.
  2. Viiluta banaanid ning sega kausis 1 spl suhkru ja kaneeliga. Vala banaanid vormi. Kata banaaniviilud ülejäänud saiakuubikutega. Vajuta segu kergelt kokku.
  3. Klopi munad lahti, lisa 3 spl suhkur ja piim ning vala segu vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit.
  4. Kuumuta koor. Sulata potis suhkur. Lisa või ja sega kuni sulamiseni. Kui või ja suhkur on segunenud, siis lisa vähehaaval pidevalt segades ka koor. Kui konsistents on ühtlane ja siidine, tõsta pott tulelt ning vala kaste saiavormile.

KoostisosadПорции:6 порции

Põhikoostisosad
4 dl – Piim
1 spl – Kaneel jahvatatud
1 tk – Röstsai
3 tk – Banaan
4 spl – Suhkur
50 g – Või
4 tk – Muna
Kaste
70 ml – Vahukoor
100 g – Suhkur
20 g – Või