Kukeseenerisoto porrulauguga

Värskete kukeseentega risoto on hea vihmase suveõhtu roog. Naudi seda kohe pärast valmimist koos klaasikese valge veiniga.

Приготовление:

  1. Lõika seened suuremateks tükkideks. Kuumuta neid paksupõhjalises kastrulis või pannil, kuni vedelik on aurustunud. Lisa või, hakitud küüslauk (2 küünt) ja porru, kuumuta segades mõni minut.
  2. Pane juurde riis ja kuumuta taas segades mõni minut (kuni riis muutub läbipaistvaks). Vala juurde vein. Kui see on riisi imendunud, lisa paar detsiliitrit puljongit ja sega läbi. Jätka vähehaaval leeme lisamist, kuni see on otsas.
  3. Sega hulka riivitud Parmesan ja pipar. Soovi korral puista ka taldrikusse tõstetud roale Parmesani.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
2 spl – Või
1 tk – Küüslauk
1 dl – Porrulauk
4 dl – Risotoriis
2 dl – Valge vein
2 dl – Parmesan
0.25 tl – Must pipar
250 g – Kukeseen värske
750 L – Köögiviljapuljong