Ahjupeedi ja vutimuna salat kiluga

Kasulik kooslus peedist ja vutimunast: saad märkimisväärselt mineraalaineid ja vitamiine ning rikkalikult antioksüdante. Vutimunas on nii vitamiinid kui mineraalained ning asendamatud aminohapped organismile eriti soodsas vahekorras. Lisaks sisaldavad need tugeva antibakteriaalse toimega ensüümi. Ka rasvhapped oomega-3 ja -6 on otstarbekalt esindatud.

Приготовление:

  1. Esmalt tee valmis marinaad: sega 5 sl oliiviõli, 1 sl palsamiäädikat ja mesi, maitsesta soola ja pipraga. Lõika kooritud sibulast õhukesed viilud. Kalla marinaad sibulaviiludele ja jäta seisma.
  2. Koori peedid, poolita ja pane eraldi fooliumitükkidele. Sega 2 sl õli ja 1 sl palsamiäädikat ning nirista peetidele. Raputa peale soola ja pipart, keera foolium ümber peetide ja küpseta 200 kraadi juures u 45–60 minutiga pehmeks. Lase veidi jahtuda ja viiluta.
  3. Pane taldriku(te)le salatilehed, peedid, kilufileed ja poolitatud vutimunad. Tõsta peale sibulad ja nirista üle marinaadiga.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
3 tk – Peet
2 tk – Punane sibul
7 spl – Oliiviõli
2 spl – Palsamiäädikas
1 tl – Mesi
1 g – Sool
1 g – Must pipar
10 tk – Vutimunad
100 g – Lehtsalat
150 g – Vürtsikilufilee