Beseekattega laimi-kohupiimakook

Beseekatte alla peidetud kreemine kohupiimast vahekiht ja ergas laimimaitse on kooslus, mis ei jäta ühtki koogisõpra külmaks. Laimi asemel sobib kasutada ka sidrunit või apelsini. Nii saad iga kord veidi erineva koosluse, mis kõik on omamoodi hõrgud.

Приготовление:

  1. Põhi: Sega jahu, sool, küpsetuspulber ja suhkur toasooja võiga ühtlaseks massiks (kui tundub, et tainas on liiga kuiv, lisa veidi vett) ning aseta 30 minutiks külma. Jahtunud tainas suru küpsetusvormi põhjale ning küpseta 200-kraadises ahjus 7–10 minutit ehk seni, kuni taina pind kuivaks tõmbub. Pruuniks küpsetada ei ole vaja.
  2. Laimi-kohupiimakiht: Vahusta 4 munakollast suhkruga, lisa vanillisuhkur, tärklis, kolme laimi mahl ning 2 spl riivitud laimikoort ja kohupiim. Vahusta vahukoor ja lisa täidisele. Kalla eelküpsetatud põhjale ning küpseta 200-kraadises ahjus ligi 30 minutit, kuni kohupiimakatte pind on kergelt pruunistunud.
  3. Kate: Vahusta 4 munavalget näpuotsatäie soolaga ning lõpupoole hakka lisama tuhksuhkrut. Vahusta, kuni tekib ühtlaselt tugev läikiv mass. Kalla eelküpsetatud kohupiimale. Alanda kuumus 150 kraadi peale ning küpseta kooki veel umbes 15 minutit.
  4. Lase veidi jahtuda. Lõika kooki märja noaga, muidu kleepub besee noa külge.

KoostisosadПорции:8 порции

Põhi
100 g – Või
1 dl – Suhkur
1 tl – Küpsetuspulber
0.50 tl – Sool
2 dl – Nisujahu
Laimi-kohupiimakiht
3 tk – Laim
300 g – Kohupiimapasta
200 ml – Vahukoor
4 tk – Muna
1.50 dl – Suhkur
1 tl – Vanillisuhkur
2 spl – Kartulitärklis
Kate
1 g – Sool
1 dl – Tuhksuhkur