Külmutatud avokaado-toorjuustukook

Avokaado sobib väga hästi ka magustoitu. Meeldivalt kreemja täidisega avokaado-toorjuustukook valmib ahju asemel hoopis jääkapis.

Приготовление:

  1. Purusta köögikombainis küpsised ja pähklid, sega sulatatud võiga ning suru lahtikäiva ja küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (24 cm läbimõõduga) põhjale. Küpseta u 10 minutit 180–200-kraadises ahjus. Jahuta.
  2. Täidiseks koori ja purusta täiesti küpsed avokaadod. Sega toasoe toorjuust pehmemaks, lisa kondenspiim, vanillsuhkur ja avokaadopüree, laimimahl ja riivitud laimikoor. Kalla ühtlane mass koogivormi eelküpsetatud põhjale. Kata koogivorm kilega ning hoia sügavkülmas 4 tundi kuni üle öö.
  3. Tõsta kook enne serveerimist mõnekümneks minutiks toatemperatuurile. Lõika kuuma vette kastetud noaga. Serveeri koos hapukate marjade või marjakastmega.

Nipid ja soovitused

Serveerida võid näiteks marjakastmega.

KoostisosadПорции:8 порции

Põhi
200 g – Digestive küpsised
50 g – Või
50 g – Sarapuupähkel
Täidis
2 tk – Laim
2 tk – Avokaado
400 g – Toorjuust
300 g – Kondenspiim
1 tl – Vanillisuhkur