Külmutatud jõhvika-toorjuustukook

Jõhvikas armastab karamelli rikkalikku maitset. Kodustele jäätistele iseloomulikult tuleks jäätisekook veidi enne serveerimist sügavkülmast välja tõsta.

Приготовление:

1.Purusta šokolaadiküpsised köögikombainis ning sega sulavõi ja karamelli-kondenspiimaga. Suru ühtlase kihina jäätisevormi põhjale.

  1. Vahusta vahukoor koos suhkruga pehmete tippudega staadiumi.
  2. Sega toasoe toorjuust ühtlaseks ja pehmeks ning lisa kondenspiim, sidrunimahl ja -koor.
  3. Ühenda omavahel vahukoor ja toorjuustusegu, sega juurde jõhvikad ning kalla küpsisepõhjale.
  4. Hoia vähemalt neli tundi, soovitatavalt aga üleöö sügavkülmas. Enne serveerimist tõsta jäätisetort toatemperatuurile, et see veidi pehmeneks. Lõika kuuma vette kastetud noaga. Puista peale peeneks hakitud pistaatsiapähkleid ja jõhvikaid.

Nipid ja soovitused

Külmutatud kooki võib teha nii ümmarguses lahtikäivas vormis kui ka toidukilega vooderdatud keeksivormis.

KoostisosadПорции:8 порции

Põhi
100 g – Küpsis shok.maitseline
2 spl – Või
200 g – Kondenspiim karamelli
200 g – Toorjuust
1 tk – Sidrun
2 spl – Jõhvikad külmutatud
4 spl – Pistaatsiapähkel