Pasta tuunikala-tomati-kaneelikastmes

Üsna ootamatu kooslus – pasta tomati- ja tuunikalakastmega, maitset lisamas kaneel –, kuid eelarvamused tasub kõrvale jätta, sest maitsed harmoneeruvad ja toidunauding on tagatud.

Приготовление:

  1. Kuumuta pannil oliiviõli, lisa hakitud sibul, peeneks hakitud tšillipipar, kaneel ja väiksemateks tükkideks rebitud basiilik. Osa basiilikust jäta alles, et lõpupoole lisada. Kuumuta keskmisel kuumusel mõned minutid, et sibul klaasjaks muutuks ja maitsed õli sees intensiivistuksid (u 5 minutit). Keera kuumust juurde, lisa tomatikonserv ja tuunikala. Maitsesta soolaga. Suuremad tomatitükid suru kahvli või lusikaga väiksemaks. Kui kaste keema tõuseb, alanda kuumust ja lase umbes 20 minutit podiseda. Maitsesta pipra, suhkru ja vajaduse korral soolaga.
  2. Kastme valmistamise ajal aja keema vesi, lisa sool ja pasta. Jäta seda kurnates osa keeduvett alles, et vajaduse korral kastme paksust timmida.
  3. Kalla pasta tomati-tuunikalakastmesse ja sega. Lisa värskeid basiilikulehti, sidrunimahla ja riivitud sidrunikoort. Serveeri pastat sidruniviiluga, siis saab iga sööja soovi korral veel sidrunimahla peale pigistada. Riivi portsjonile parmesani.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
4 spl – Parmesan
1 tk – Basiilik värske
1 tk – Sibul
1 g – Sool
1 tk – Tuunikala tükid õlis
1 g – Must pipar
0.50 tl – Suhkur
400 g – Tomatid omas mahlas
300 g – Linguine pasta
1 tk – Sidrun
1 spl – Oliiviõli
1 tl – Kaneel jahvatatud
1 tk – Tšillipipar värske