Hiinapärane küpsetatud riis

Hiinapärane küpsetatud riis

Приготовление:

  1. Koori ja haki sibul. Koori ka porgand ja lõika õhukesteks viiludeks, haki rohelised sibulad(3 tk).
  2. Kuumuta vokkpannil või mõnel muul suuremal pannil õli.
  3. Pruunista sibul, lisa munad ja kohe ka keedetud riis, enne kui munad jõuavad hüübida. Maitsesta ingveri ja valge pipraga. Sega hulka ka sojakaste. Viimasena lisa porgandiviilud ja herned, küpseta veel mõned minutid.
  4. Maitsesta vajadusel sojaga ja puista üle röstitud seesamiseemnetega

Nipid ja soovitused

Seda on parim valmistada eelmisel päeval keedetud riisist – see kannatab küpsetamist paremini, sest pind on tugevam. Hiinapäraselt valmistatud riisi võib serveerida nii mitmesuguste kastmete kõrvale kui ka omaette roana – soovi korral võid siis hulka lisada ka väheke peekonit, kana või rohkem köögivilju.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
1 tk – Sibul
1 tk – Porgand
1 tk – Roheline sibul
1 g – Soolane pähklivõi
2 tk – Muna
8 dl – Basmatiriis
1 g – Jämedalt jahvatatud valge pipar
0.25 tl – Ingver jahvatatud
1 spl – Sojakaste
1 dl – Külmutatud herned
2 spl – Seesamiseemned