Seapraad mesises sinepimarinaadis

Seapraad mesises sinepimarinaadis.

Приготовление:

  1. Lõika seakamarasse ruudukujuline muster. Sega marinaadiks sinep, mesi, 3 peeneks hakitud küüslauguküünt ja sojakaste, kuni moodustub ühtlane pastataoline mass. Tõsta määritud liha kilekotti või õhukindlasse karpi ning jäta ööpäevaks jahedasse marineeruma.
  2. Tõsta liha välja ja puista selle pinnale veidi soola, aseta liha küpsetuskotti, lisa veidi vett, lõika koti ülemisse nurka väike õhuauk ning küpseta 150–160-kraadises ahjus 1,5–2 tundi. Suurenda ahju kuumust 200 kraadini ning pruunista liha, kuni pealispind saab kuldse jume.
  3. Ahjust välja tõstes lase lihamahladel rahuneda, ära lõika praadi lahti varem kui 15 min pärast. Soovi korral võid praeleemele koort lisades valmistada maitsva kastme.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
1.50 kg – Seakaelakarbonaad
3 spl – Mesi
3 spl – Sinep kange
1 tk – Küüslauk
1 spl – Sojakaste
1 g – Must pipar
1 g – Sool