Hummus ja krõbedad lavašikolmnurgad

Hummus on Vahemere ja Lähis-Ida rahvaste seas väga levinud ja armastatud dipikaste-leivamääre, mis pealegi pungil väärtuslikke taimseid valke ja vitamiine. Kikerherneid on Eestis juba mitmel pool saada, aga samamoodi võib hummust valmistada meie oma hernest või oast. Hummuse juurde sobivad hästi kergelt õlist läbi käinud ning siis krõbedaks küpsetatud lavašikolmnurgad.

Приготовление:

  1. Kurna kikerherned ja püreesta koos kahe küüslauguküünega.
  2. Sega tahini kikerhernepasta hulka. Seejärel lisa sidrunimahl, vürtsköömned, sool ja pipar ning oliiviõli, kui tahad kreemjamat tulemust. Timmi hummuse maitse endale parajaks. Peale puista hakitud värsket koriandrit või peterselli. Kalla peale ka korralik sorts oliiviõli. Hummuse paksust saab reguleerida purgis oleva vedelikuga: kui hummus tundub liiga kuiv, pane veidi vedelikku juurde.
  3. Lavašikolmnurkade valmistamiseks lõika õhukesest lavašist või tortiljast parajad kolmnurksed tükid, piserda need üle oliiviõliga ning küpseta ahjus või grillil krõbedaks.

Nipid ja soovitused

Tahini ehk seesamiseemnepasta võib asendada maapähklivõiga.

KoostisosadПорции:8 порции

Põhikoostisosad
400 g – Kikerherned konserveeritud
1 tk – Küüslauk
3 spl – Tahini
4 spl – Sidrun
0.25 tl – Vürtsköömen jahvatatud
2 spl – Oliiviõli
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 tk – Lavašš