Tatraküpsised

Tatrast valmistatud krõbedad küpsised on maitsvad ja väga tervislikud. Rasvaine asemel on kasutatud maapähklivõid. Magusa maitse annab valgest suhkrust tunduvalt tervisesõbralikum pruun rafineerimata suhkur. Valgele jahule lisaks on kasutatud tatrajahu. See täisväärtuslik suutäis hoiab pikka aega veresuhkru stabiilsena, peletades tekkiva näljatunde kiirelt tundideks.

Приготовление:

  1. Sega omavahel jahud, küpsetuspulber ja sool.
  2. Hõõru maapähklivõi kausis koos suhkruga pehmemaks, sega see jahusegu ning kuivatatud jõhvikate ja/või hakitud pähklitega ühtlaseks.
  3. Vajadusel lisa veidi vett.
  4. Vormi tainast vorstike, pane kilesse ja tõsta vähemalt tunniks külma.
  5. Tahenenud tainast lõika ristipidi kettad ning tõsta küpsetusplaadile.
  6. Küpseta 180 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni küpsised on kergelt pruunid.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
100 g – Tatrajahu
100 g – Täistera nisujahu
1 tl – Küpsetuspulber
0.50 tl – Sool
150 g – Pruun roosuhkur
100 g – Maapähklivõi
2 spl – Kuivatatud jõhvikad
2 spl – Röstitud maapähklid