Kodused jõhvikakohukesed

Kodune kohukesetegu pole sugugi keeruline. Varuda tuleks natuke kannatust, et oodata ära, kuni kohupiim külmub ja šokolaad taheneb. Tulemuseks on värskeimast värskemad ja täpselt oma maitse järgi valmistatud mõnusad suupisted, mis ei pea ainult laste lemmikud olema.

Приготовление:

  1. Esmalt nõruta kohupiim: aseta sõelale majapidamispaber, kalla sellele kohupiimapasta ning kata kohupiim omakorda majapidamispaberiga. Lase kohupiimal sel moel umbes pool tundi kuni tund taheneda. Eemalda pealmine paber, kalluta kohupiim kaussi. Sega kohupiima sisse jõhvikad. Soovi korral võid lisada veel riivitud sidrunikoort või muud meelepärast maitseandjat.
  2. Tõsta kohupiimamass väikestesse silikoonist muffinivormidesse. Kui sul on sügavad muffinivormid, siis täida need ainult osaliselt. Tõsta sügavkülma, kuni kohupiim on läbi külmunud. Enne šokolaadiga glasuurimist hoia neid veidi aega külmkapis.
  3. Sulata veevannis šokolaad, sega juurde veidi võid. Kalluta sügavkülmutatud kohupiimapätsikesed vormist välja, kasta kiirelt šokolaadi ja aseta küpsetuspaberile kuivama. Soovi korral kaunista meelepäraste kaunistustega. Lase kuivada, kuni šokolaad on tahenenud.

Nipid ja soovitused

Et kohukeste sisu liiga pehme ei oleks, oleks hea kohupiim enne veidi kuivemaks nõrutada.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
400 g – Kohupiimapasta
2 spl – Kuivatatud jõhvikad
200 g – Piimašokolaad
1 tl – Või