Pohla- või jõhvikarull

Pohla- või jõhvikarull.

Приготовление:

  1. Valmista esmalt biskviit. Eralda munavalged ja vahusta need kõvaks massiks. Vahusta munakollased suhkruga, vahustamise ajal sega sõelalt raputades jahu, kartulitärklise ja küpsetuspulbri segu. Seejärel tõsta massile peale vahustatud munavalge ja sega õrnalt alt ülespoole tõstvate liigustega läbi. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  2. Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni biskviit on pealt kuldne (oluline on biskviiti mitte üle küpsetada – siis on seda hiljem raske rulli keerata).Ahjust välja võetud biskviit aseta puhtale küpsetuspaberile jahtuma, eemalda ahjus olnud küpsetuspaber biskviidi küljest.
  3. Vahusta vahukoor suhkru ja vanilliga pehmeks vahuks, sega juurde kohupiim. Määri moos jahtunud biskviidile, tõsta selle peale kohupiimamass, puista vahele pohli või jõhvikaid ja keera biskviit küpsetuspaberi abil rulli. Serveerimisel kaunista tuhksuhkru, marjade ja mündilehtedega.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
5 tk – Muna
1 dl – Suhkur
4 spl – Nisujahu
1 spl – Kartulitärklis
1 tl – Küpsetuspulber
2 dl – Pohlamoos
1 spl – Suhkur
1 tl – Vanillisuhkur
2 dl – Vahukoor
200 g – Kohupiim
2 spl – Jõhvikad külmutatud
2 spl – Pohl külmutatud
Kaunistamiseks
1 tl – Tuhksuhkur
1 tl – Mündilehed