Orsoto metsaseente ja sinihallitusjuustuga

Orsotoks on hakatud kutsuma risoto-meetodil valmistatud odrakruubiroogasid. Odrakruup jääb sel moel valmistades väga maitsev, kreemine ja ka mõnusalt maalähedane. Just selline, mis sobitab metsaseente maitsed peenemate lisandite – valge veini ja sinihallitusjuustu toel hõrguks ja toitvaks õhtusöögiks. Kiirema tulemuse nimel võid kruubid juba mitu tundi varem likku panna.

Приготовление:

  1. Kuumuta potis õli, hauta sibulat keskmisel kuumusel u 5 minutit, vältides selle kõrbemaminekut! Lisa õlisse tükeldatud seened ning prae kergelt läbi. Maitsesta veidikese soola ja pipraga.
  2. Lisa leotatud ja sõelal kurnatud odrakruubid ning rösti neid õlis mõned minutid. Suurenda kuumust ja kalla vein potti. Lase umbes poole võrra kokku keeda ja hakka siis osade kaupa kuuma puljongit lisama. Nagu risotogi puhul, tuleb uus ports puljongit panna alles siis, kui eelmine on imendunud. Hauta, kuni kruubid on soovitud pehmusega. Ka selle roa puhul on al dente pehmusaste – kruubid osutavad veel kergelt hamba all vastupanu – parim. Maitsesta orsoto soola ja pipraga.
  3. Viimasena sega sisse tükeldatud sinihallitusjuust ja hakitud värske petersell. Soovi korral võid igale portsule veel värskelt riivitud parmesani lisada.

Nipid ja soovitused

Kiirema tulemuse nimel võid kruubid juba mitu tundi kuni üleöö varem likku panna.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
1 tk – Sibul
150 g – Odrakruubid
150 ml – Valge vein
500 ml – Juurviljapuljong Bouillonette
300 g – Metsaseened külmutatud
1 spl – Petersell värske
50 g – Sinihallitusjuust
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 spl – Rapsiõli