Kõrvitsakeeks ingveriga

Maitsev, vürtsine ja tervislik. Tervisesõbraliku tulemuse saavutamiseks on retseptis kasutatud magustajana mett ja tumedat suhkrut ning osa nisujahust asendatud täisterajahuga, mis on kindlasti väärtuslikum.

Приготовление:

  1. Sega toasoe või, mesi ja muna. Lisa kõrvitsapüree, sega juurde suhkur, küpsetuspulbriga segatud jahud ja ingver.
  2. Määri keeksivorm võiga. Soojenda ahi 180 kraadini. Kalla tainas vormi ja puista peale veidi pärlsuhkrut. Küpseta umbes tund aega, kuni keeks on kaunilt kuldpruun. Kui keeks kipub liialt pruunistuma, kata pealispind fooliumiga.
  3. Ahjust välja tõstes lase keeksil mõned minutid jahtuda ning kalluta siis vormist välja. Serveeri keeksiviilude juurde võid.

KoostisosadПорции:2 порции

Põhikoostisosad
150 g – Mesi
250 g – Kõrvitsapüree
175 g – Või
1 tk – Muna
1 tl – Ingver jahvatatud
200 g – Täistera nisujahu
2 spl – Pärlsuhkur
150 g – Nisujahu
1 tl – Küpsetuspulber
100 g – Hele muscovado suhkur