Terviseleib

Rohkete seemnete, pähklite, täisterakaerahelveste ja puuviljadega leib maitseb hea just samal päeval, kui on ahjust tulnud. On vaid ainete mõõtmise ja kokkusegamise vaev, edasi küpseb päts ahjus ise valmis.

Приготовление:

  1. Pane ahi 175 kraadi juurde sooja. Sega jogurt soodaga. Lisa ülejäänud ained ja sega ühtlaseks tainaks.
  2. Määri 1,5 l leivavorm seest oliiviõli või võiga ning kalla tainas vormi. Puista peale kaerahelbeid ja küpseta ahjus 50–60 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Naudi eheda Eesti võiga.

KoostisosadПорции:1 порция

Põhikoostisosad
2.50 dl – Maitsestamata jogurt
1 tl – Sooda
1 tk – Muna
0.50 dl – Vahtrasiirup
2.50 dl – Täistera kaerahelbed
1.50 dl – Täistera rukkijahu
0.50 dl – Linnasejahu
0.25 dl – Linaseemned
0.25 dl – Linaseemnejahu
0.50 dl – Päevalilleseemned
0.50 dl – Metspähkel
0.50 dl – Mandel
0.50 dl – Pohlamoos
0.50 dl – Oliiviõli
1 g – Sool
1 tl – Küpsetuspulber
1 dl – Rosinad
15 tk – Aprikoos kuivatatud