Vürtsikas ahjuroog kana ja ubadega

Vürtsikas ahjuroog kana ja ubadega sobib nii õhtusöögiks kui peolauale.

Приготовление:

  1. Maitsesta kanakoivad soola-pipraga ja pruunista kergelt 2 sl oliiviõlis. Tõsta kana ahjuvormi, lisa poolitatud ning seemnetest puhastatud paprikapooled.

  2. Kuumuta pannil 8 sektoriks lõigatud sibul, kaks viilutatud küüslauguküünt, hakitud tšillipipar ja chorizo. Lisa ürdid ja sool ning kuumuta, kuni sibul on klaasjas. Lisa purustatud tomatid, mesi ja keedetud oad ning lase segu korraks keema.

  3. Vala oa-tomatisegu ahjuvormi kanakoibadele ja puista sekka ka värsked kirsstomatid. Küpseta 180kraadises ahjus 30 minutit. Pudista peale ciabatta viil ja nirista üle 2 sl oliiviõliga. Küpseta ahjus veel 10–15 minutit, kuni sai on krõbe.

Nipid ja soovitused

Hiidoad annavad toidule küllusliku iseloomu, jäädes ometi taljesõbralikuks. Kuivatatud hiidube leota u 12 tundi ja keeda 1–1,5 tundi, kuni need on pehmed.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
1 g – Sool
1 tk – Küüslauk
6 tk – Broilerikoib
1 tl – Pune kuivatatud
400 g – Purustatud tomatid
1 tl – Kuivatatud tüümian
1 tk – Punane paprika
1 tk – Ciabatta
150 g – Kirsstomat
1 tk – Sibul
1 g – Must pipar
100 g – Viilutatud chorizo
1 tk – Tšillipipar värske
4 spl – Oliiviõli
1 tl – Mesi
400 g – Keedetud oad