Laimiga “küpsetatud” kala (ceviche)

Kesk- ja Lõuna-Ameerikast pärit, sõltuvusttekitavalt maitsva eelroa võtmesõna on võimalikult värske kala.

Приготовление:

  1. Kui kalafilees on luid, eemalda need. Lõika kala tükkideks. Viiluta punane sibul õhukeselt. Eemalda tšillilt seemnekojad koos seemnetega, haki tšilli peeneks. Haki murulauk ja koriander. Pigista laimidest välja mahl, maitsesta soola ja suhkruga.
  2. Tõsta kalatükid karpi või madalasse kaussi. Lisa sibul, tšilli, murulauk ja koriander. Vala peale maitsestatud laimimahl ja sega õrnalt läbi. Jälgi, et kõik kalatükid oleksid laimimahlaga kaetud. Kui vaja, pigista mahla juurde. Lase kalal “küpseda” ja maitsestuda 30 minutit kuni 1 tund.

Nipid ja soovitused

Kasuta kas valget puhta maitsega kalafileed, lõhet või forelli.

KoostisosadПорции:3 порции

Põhikoostisosad
200 g – Lõhefilee
1 tk – Punane sibul
1 tk – Tšillipipar värske
1 tk – Murulauk värske
1 tk – Koriander värske
1 tk – Laim
1 tl – Sool
1 tl – Suhkur