Lambalihaga ühepajatoit

Toekas talvine roog, mis valmistab end pliidil ise ega nõua perenaiselt liigset tähelepanu.

Приготовление:

  1. Lõika liha ilusateks suurteks tükkideks. Puhasta sibulad, neli küüslauguküünt, porgandid ja kartulid. Tükelda sibul jämedalt, küüslauk peenemalt. Lõika porgandid juppideks ja tükelda suuremad kartulid. Lõika kapsas neljaks, eemalda südamik ja lõika suured viilud.
  2. Pruunista lihatükid paja põhjas ja maitsesta soola-pipraga. Lisa sibul, prae klaasjaks, lisa küüslauk, kuumuta paar minutit. Vala lihale nii palju vett, et see on peaaegu kaetud. Aja keema. Kui tegu on tallelihaga, võid kohe tõsta peale porgandi ja kapsa. Kui tegu on lambalihaga, keeda umbes pool tundi ja lisa seejärel köögiviljad (v.a kartul).
  3. Hauta ühepajatoitu pool tundi ja lisa siis ka kartulid. Puista üle peterselliga. Hauta, kuni kõik on pehme.

KoostisosadПорции:6 порции

Põhikoostisosad
1.20 kg – Lambaliha
3 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
5 tk – Porgand
1 tk – Kapsas
1 tl – Sool
1 g – Must pipar
1 spl – Petersell värske
1 L – Vesi