Praetud ingveri-ananassiriis kanaga

Praetud ingveri-ananassiriis kanaga

Приготовление:

  1. Keeda riis pakendil oleva õpetuse järgi, võta pliidilt ja lase kaane all 10 minutit seista.
  2. Nõruta riis ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase jahtuda ja tahkuda, nii jääb riis sõmer ja krõbe.
  3. Haki ingver hästi peeneks. Viiluta 5 rohelise sibulavart õhukeseks. Lõika kanafileed väikesteks kuubikuteks.
  4. Kuumuta ingverit ja rohelist sibulat 1 minut õlis. Lisa kanakuubikud ja pruunista. Pane pannile ka riis ja ananassikuubikud, sega läbi ja prae 6‒7 minutit. Lisa seesamiõli ja sega läbi. Maitsesta soola ja pipraga.

Nipid ja soovitused

Roa valmistamiseks saab suurepäraselt ära kasutada varasemast toidukorrast ülejäänud keedetud riisi. Kana asemel sobib lisada ka sealiha või krevette.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
4 dl – Basmatiriis
3 spl – Õli
3 spl – Ingver
1 tk – Roheline sibul
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1.50 dl – Ananass
1 tl – Seesamiõli
2 tk – Broilerifilee