Balsamico-lammas

Grillitud lambašašlõkk on maitseelamus omaette. Lihtsaim ja nutikaim viis on segada lambalihatükid ohtra sibulaga, maitsestada soola ja pipraga, lasta üle öö maitsestuda. Siin pakun ka ühe teise hõrgu marinaadi palsamiäädikaga.

Приготовление:

  1. Koori sibul ja viiluta. Kuumuta vesi keemiseni, lisa suhkur ja äädikas, sega suhkru lahustumiseni ning kalla sibulale. Lase 30 minutit jahtuda ja naudi. Külmkapis seisavad kuni nädal.
  2. Sega marinaadiained kilekotis, lisa lambalihatükid ja raputa segamini. Lase maitsestuda vähemalt 2 tundi kuni üle öö ja torka seentega vaheldumisi varraste otsa.
  3. Küpseta, keerates vardaid mõned korrad grillil. Pintselda veel kord marinaadiga üle ning serveeri koos marineeritud sibulate ja salatiga.

Nipid ja soovitused

Lambaliha võib asendada tallelihaga.

KoostisosadПорции:4 порции

Marinaad
1 dl – Õli
4 spl – Palsamiäädikas
1 spl – Rosmariin värske
1 tl – Sool
1 g – Must pipar
Marinaad sibulatele
2 tk – Sibul
2 tl – Äädikas
1.50 dl – Vesi
3 spl – Suhkur
Põhikoostisosad
500 g – Lambaliha
10 tk – Šampinjonid