Õunamahlas hautatud kanakoivad

Lihtsasti valmiv roog kanapoolkoibadest, mida tavaliselt kiputakse üksnes ahjus küpsetama või grillima. Kui leiad poest kana pooltiivad, tasub ka neid osta. Hautamiseks sobib eriti kodune õunamahl, mis on mõnusalt hapukas.

Приготовление:

  1. Haki sibul ja küüslauk (3 küünt) peeneks. Kuumuta potis õli ja prae sibulasegu klaasjaks. Lisa kanakoivad, parem, kui need on toasoojad, ning prae kergelt läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa õunamahl ning lase roal keema tõusta.
  2. Vähenda kuumus miinimumini ning hauta siis kaane all kuni pool tundi, et liha tiiva küljest ilusti eralduks.
  3. Maitsesta leent vajadusel veel soola või suhkruga, olenevalt sellest, kui hapu oli mahl. Serveeri keedu- või ahjukartulitega ning näiteks värske porgandi- õunasalatiga.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
700 g – Broileri poolkoivad
1 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
0.50 L – Õunamahl
1 g – Sool
1 g – Must pipar
2 spl – Õli