Lambapilaff

Ehe gruusiapärane lambapilaff haudub ahjus mitu tundi, seepärast tasub seda korraga kohe rohkem teha. Siinsete koguste jaoks läheb vaja suurt malmpotti. Ehedat gruusiapärast lambapilaffi valmistatakse barbarissiga, mida leiab nii Piprapoest kui ka mujalt vürtspoodidest.Gruusia köögis pilafi valmistamisel tomatikastet ei lisata, aga kellele meeldib, võib pärast ahjus küpsemist letšot või muud tomatikastet hulka segada.

Приготовление:

  1. Puhasta ja haki sibul ning 4 küüslauguküünt, prae pannil õlis klaasjaks. Puhasta ja tükelda porgandid, lisa pannile ning prae veel mõni minut.
  2. Lõika liha kuubikuteks, pruunista eraldi pannil õlis ja maitsesta soola-pipraga. Lao kõik ained kihiti suurde malmpotti: põhja veidi õli ja lihatükid, siis õhukese kihina pool riisist, soola-pipart ning pool porgandi-sibula küüslaugusegust. Tõsta peale kiht ploome ja ülejäänud porgandi-sibula-küüslaugusegu. Viimaks puista roale õhukese kihina ülejäänud riis ja väheke soola.
  3. Vala peale nii palju vett, et kõik on kaetud. Ära sega! Küpseta 160kraadises ahjus kaane all u 2 tundi. Piilu vahel, ega roog põhja kõrbe, ja vajadusel lisa veel vett. Tavaliselt malmist ahjupotis väiksel kuumusel hautades roog põhja ei kõrbe.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
800 g – Lambaliha
3 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
4 tk – Porgand
30 g – Must ploom kuivatatud
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 g – Rapsiõli
500 g – Pikateraline riis