Lõhe-kartulikotletid

Kalakotletid on ühed ütlemata mõnusad ampsud. Ketšup võib nende koostises panna ehk esialgu kulme kergitama, kuid lisab kerge magushapususe. Lisaks aitab ketšup koostisaineid siduda. Pätsikesed on ka laste lemmikud ning sulatanud neidki iseteadlikke, kes väidavad, et nad kala suu sissegi ei võta. Kuna koostisained on juba küpsetatud, läheb praadimine kiiresti.

Приготовление:

  1. Vajuta küpsetatud kala kahvliga helbeliseks. Riivi keedetud kartulid. Sega omavahel lõhetükikesed, riivitud kartul, ketšup, sinep, lahtiklopitud muna, hakitud till ja külmutatud herned. Maitsesta segu soolaga.
  2. Vormi käte vahel 8 ümarat 1 sentimeetri paksust pätsikest. Hoia neid 30 minutit taldrikul külmkapis, et need praadimisel paremini koos hoiaksid. Paneeri kotlette väheses nisujahus ning prae kuumas õlis kuldseks, mõlemalt poolt 4–5 minutit.

Nipid ja soovitused

Orientaalse hõnguga kalakoogikeste tegemiseks jäta välja ketšup, sinep ja till. Lisa nende asemel maitseks noaotsaga tšillihelbeid, paar supilusikatäit hakitud koriandrilehti, teelusikatäis riivitud ingverit ja sama palju Tai kalakastet. Kui soovid, tee kotlettidele krõbe paneering. Vala ühte kaussi soola ja pipraga maitsestatud jahu, teise klopi lahti muna ja kolmandasse puista riivsaia. Paneeri pätsikesi ükshaaval esmalt jahus, seejärel munas ja lõpuks riivsaias. Prae õlis krõbedaks.

KoostisosadПорции:8 порции

Põhikoostisosad
250 g – Lõhefilee
300 g – Kartul
1 spl – Ketšup
1 spl – Mahe sinep
1 tk – Muna
1 spl – Till värske
1 spl – Külmutatud herned
1 g – Sool
1 spl – Nisujahu
1 spl – Õli