Koorene lõhesupp värskete köögiviljadega

Suve esimestest värsketest kartulitest, porganditest, hernestest ja kapsast valmistatud kalasupp, mis on tänu rõõsa koore ja punase kala rammule toekas ja ülimaitsev kõhutäis!

Приготовление:

  1. Puhasta ja tükelda köögiviljad. Sulata poti põhjas või ja hauta selles köögivilju (väljaarvatud herneid) 7–8 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa vesi, puljongipulber, vürtspiprad (5 tera) ja herned ning keeda tasasel tulel, kuni köögiviljad on pehmed.
  2. Lisa vahukoor ja kuumuta keemiseni. Lisa potti kalatükid. Suppi ei ole vaja enam keeta, lase sellel vaid kuumal pliidil kaane all 10–15 minutit haududa, kuni ka kalatükid on läbi küpsenud.
  3. Puista potti ja taldrikupõhja värsket hakitud maitserohelist ja söö kohe.

Nipid ja soovitused

Soovi korral võib lõhe asendada forelliga.

KoostisosadПорции:6 порции

Põhikoostisosad
1 spl – Puljongipulber
600 g – Kartul
0.50 tl – Suhkur
200 g – Porgand
200 g – Kapsas
2 dl – Vahukoor
30 g – Või
1 tk – Vürtspipar jahvatamata
1 tl – Sool
500 g – Lõhe värske
1 spl – Maitseroheline
1.70 L – Vesi
200 g – Hernes värske
300 g – Lillkapsas