Seafilee lehttaignas

Seapraad on seekord taignas, sisuks väherasvasem sisefilee. Filee jääb taignas mahlane ja pehme. Kõrvale sobib kiirelt pannil valmistatud hiina kapsas röstitud seemnetega.

Приготовление:

  1. Kuumuta pannil õli. Maitsesta seafilee soola ja pipraga ning pruunista igast küljest võis. Tõsta kõrvale jahtuma.
  2. Haki sibulad ja 2 küüslauguküünt, koori õun ja lõika kuubikuteks. Prae pannil 4–5 minuti jooksul pehmemaks. Maitsesta soola ja pipraga, lisa vahukoor ja kuumuta läbi. Tõsta pannilt ja lase jahtuda.
  3. Rulli 1/3 tainast ristkülikuks. Tõsta õunad pikuti taignale. Pane peale jahtunud filee. Klopi lahti muna ja sega piimaga, määri seguga taina ääred.
  4. Rulli lahti ülejäänud taigen ja tõsta lihale. Soovi korral lõika osa taignast kaunistuseks. Suru ääred kokku (nt kahvliga). Tee taignasse diagonaalsed sisselõiked, kuid ära lõika läbi. Määri pealt munaga ja lisa kaunistused. Pane ööpäevaks või vähemalt 30 minutiks külmkappi.
  5. Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri taigen pealt munaga ja küpseta 20–25 minutit – kuni kate on kerkinud ja kuldpruun. Võta ahjust ja lase 10 minutit enne lõikamist seista.
  6. Lõika hiina kapsas neljaks, eemalda südamik ja tükelda lehed. Prae kapsas võis 5–6 minuti jooksul pehmeks ja kuldpruuniks, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Sega hulka kuival pannil röstitud seemned.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
2 spl – Õli
600 g – Seasisefilee
1 spl – Sool
1 tl – Must pipar
25 g – Või
1 tk – Küüslauk
2 tk – Šalottsibul
1 tk – Õun
2 spl – Vahukoor
500 g – Lehttaigen
1 spl – Nisujahu
1 tk – Muna
2 spl – Piim
Lisand
1 tk – Hiinakapsas
3 spl – Või
1 spl – Sidrunimahl kontsentraat
3 spl – Seemnesegu
1 g – Sool
1 g – Must pipar