Võileivatort hummuse ja tzatzikiga

Hummus ja tzatziki – tuntud maitsed Vahemeremaade köökidest – on siis taimses võileivatordis kenasti koos.

Приготовление:

  1. Valmista tzatziki. Riivi kurk jämeda riiviga, pane sõelale ja suru vedelik välja. Koori ja purusta 2 küüslauguküünt, haki mündilehed. Sega kõik tzatziki-ained kokku, lisa 1 spl värskelt pressitud sidrunimahla.
  2. Lõika saiaviiludelt koorikud ära. Vooderda neljakandiline vorm (24 x 22 cm) toidukilega, nii et kile jääb üle äärte. Pane saiaviilud vormi põhja ja immuta puljongiga. Määri peale pool tzatzikist. Pane peale teine kiht saia ja immuta. Määri peale pesto, lisa kiht saia, immuta ja määri ülejäänud tzatzikiga. Lisa ülejäänud saiaviilud, immuta ja kata toidukilega. Tõsta külmkappi, soovitavalt kogu ööks.
  3. Valmista hummus. Nõruta kikerherned (soovi korral jäta osa kaunistamiseks), purusta 2 küüslauguküünt. Püreeri kikerherned saumikseriga ja sega hulka ülejäänud ained, lisa 2 spl värskelt pressitud sidrunimahla, kui hummus on liiga paks, lisa õli või vett.
  4. Kummuta tort alusele, eemalda toidukile ja kata tort pealt ja külgedelt hummusega. Kaunista kurgi- ja paprikakuubikute, kikerherneste ja hernevõrsetega.

Nipid ja soovitused

780 g saia teeb umbes 26 viilu saia.

KoostisosadПорции:16 порции

Tzatziki
400 g – Kurk
1 tk – Küüslauk
400 g – Türgi jogurt
1 tk – Sidrun
1 dl – Mündilehed
0.50 tl – Sool
1 g – Must pipar
Hummus
2 tk – Kikerherned konserveeritud
1 tk – Küüslauk
0.50 dl – Vesi
1 tk – Sidrun
4 spl – Oliiviõli
0.50 tl – Juustuköömned jahvatatud
0.50 tl – Sool
1 g – Must pipar
3 spl – Tahini
Saiakihid
2.50 dl – Köögiviljapuljong
150 g – Päikesekuivatatud tomati pesto
780 g – Mitmevilja röstsai