Mee- ja mandlipaneeringus valge kala

Uskumatu kooslus – valge kala mee- ja mandlipurukattega – võib tunduda mõttetu riskina, kuid riskida seekord tõesti tasub: nõrga maitsega valgest kalast valmistad selle retsepti järgi erakordselt hõrgu roa.

Приготовление:

  1. Kui valmistad roa külmutatud kalast, lase sel (tavakülmas) poolenisti ära sulada.
  2. Lõika filee kaheks või kolmeks tükiks, aseta lõikelauale ja nirista peale 2 sl mett. Vaheta külge ja nirista peale veel 1 sl mett. Puista peale soola ja pipart.
  3. Klopi munad lahti. Ühenda riivsai ja hakitud mandlid. Tõsta kala muna sisse ja seejärel paneeri riivsaia-mandlisegus.
  4. Kuumuta pannil õli. Kui see on kuum, keera kuumust vähemaks ja tõsta esimene ports paneeringus kalatükke pannile nii, et need kokku ei puutuks. Kui praed liiga suurel kuumusel, võib paneering ära kõrbeda ja kala tooreks jääda. Prae kõiki kalatükke mõlemalt poolt 2 minutit ja tõsta serveerimisalusele.
  5. Sega 2 sl mett 1 sl kuuma veega ja nirista segu kalatükkidele. Söö kohe.

Nipid ja soovitused

Kellel on meeallergia, võib selle asendada näiteks mõne paksu toidusiirupiga.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
0.50 kg – Tursafilee külmutatud
5 spl – Mesi
1 g – Sool
1 g – Jämedalt jahvatatud valge pipar
2 dl – Riivsai
1 dl – Mandel
2 tk – Muna
1 tl – Õli
1 spl – Vesi