Категории
Kookosekastmes hautatud lõhepalad
Pikantses Aasia-hõngulises kookosekastmes küpsenud õrnad lõhepalad viivad lihtsalt keele alla! Roa võrratut aroomi tundes kogunevad kööki igas vanuses sööjad.
Приготовление:
- Riivi laimide koor ja pressi mahl välja. Haki peeneks sidrunheina sisemine osa ja 3 rohelise sibula vart. Koori 5cm ingverijupp ja lõika õhukesteks viiludeks.
- Vala potti kookospiim ning lisa laimi koor ja mahl, hakitud sidrunhein, ingveriviilud, kalakaste, suhkur ja roheline sibul. Kuumuta keskmisel kuumusel keemiseni ja tõsta tulelt.
- Vahepeal patsuta kala paberiga kuivaks, lõika neljaks võrdseks osaks ja tõsta sobiva suurusega ahjuvormi. Jõuad ka seesamiseemned õrnalt kuldseks röstida. Vala kuum kookosekaste kalale ja küpseta eelsoojendatud 180-kraadises ahjus 10–12 minutit.
- Puista küps roog üle röstitud seesamiseemnetega ja kaunista roheliste sibulavarte või muu meelepärase rohelisega.
Nipid ja soovitused
Lisandiks sobivad hästi jasmiiniriis ja aurutatud köögiviljad.
KoostisosadПорции:4 порции
Põhikoostisosad
1 spl – Suhkur
1 tk – Roheline sibul
1 spl – Tai kalakaste
400 ml – Santa Maria Kookospiim
1 tk – Sidrunhein
1 tk – Ingver
1 spl – Seesamiseemned