Suvelõpu õunakook

Suvelõpu õunakook

Приготовление:

Purukatte valmistamiseks sega kuivained omavahel. Lisa või ning näpi sõrmede vahel purutaoliseks massiks. Koori ja tükelda õun. Taina valmistamiseks vahusta või suhkrutega. Lisa muna ning sega. Seejärel lisa hapukoor ning sega uuesti. Sega kuivained omavahel ja lisa segades tainale. Määri kolmveerand tainast küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø22-24cm), laota peale õunatükid ning kata poole koguse purukattega. Seejärel aseta peale ülejäänud tainas ning võimalusel määri see pisut laiali (tainas ei pea katma täielikult kogu põhja). Raputa peale ülejäänud koogipuru ning küpseta 175 kraadi juures 40-45 minutit.

Nipid ja soovitused

Kõrvale serveerimiseks sobib kreemjas vaniljepuding.

KoostisosadПорции:10 порции

Koogitaigen
100 g – Või
1 dl – Suhkur
1 tl – Vanillisuhkur
1 tk – Muna
100 g – Hapukoor
2.50 dl – Nisujahu
1 tl – Küpsetuspulber
Purukate
3 dl – Nisujahu
1.50 dl – Suhkur
3 g – Sool
1 tl – Kaneel jahvatatud
100 g – Või
2 tk – Õun