Suvikõrvitsapirukas kanaga

Suvikõrvitsapirukas kanaga

Приготовление:

  1. Taigna tegemiseks sega pehme või kuivainetega. Lisa jogurt ning segasuru ühtlaseks taignaks. Pane taigen täidise valmistamise ajaks külmkappi.
  2. Koori suvikõrvits(ad), lõika peenikesteks kangideks, riputa peale soola ja pane sõelale umbes 15‒20 minutiks nõrguma. Haki sibulad ja hauta õlis 3‒4 minutit, kuni sibul hakkab pehmenema. Pigista suvikõrvits võimalikult kuivaks, lisa pannile ja hauta aeg-ajalt segades 3‒4 minutit. Tõsta pann tulelt, sega hulka kanahakkliha ja lase pisut jahtuda. Sega hulka muna ning lisa juurde murendatud fetajuust ja hakitud basiilik. Maitsesta soola ja pipraga.
  3. Jaga taigen kaheks ja rulli mõlemad osad jahusel laual umbes 20x35 cm suuruseks ristkülikuks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lõika ääred taignanoaga tasaseks.
  4. Laota täidis taignaplaatide keskele nii, et ääred jäävad umbes 1 cm ulatuses vabaks. Tõsta taignaääred täidise peale. Suru äralõigatud taigen kokku, rulli uuesti lahti, lõika sellest umbes 1-sentimeetrised ribad ja kata nendega pirukas. Määri pealt munaga.
  5. Küpseta pirukat 180-kraadises ahjus 30‒35 minutit.

KoostisosadПорции:8 порции

Taigen
150 g – Või
1 dl – Kaerakliid
5 g – Sool
1 tl – Küpsetuspulber
1 tl – Meira küüslauk
1.50 dl – Maitsestamata jogurt
Täidis
800 g – Suvikõrvits
1 tl – Sool
1 tk – Sibul
1 spl – Õli
300 g – Broilerifilee hakkliha
2 tk – Muna
200 g – Feta juust
2 spl – Basiilik värske
3 g – Sool
3 g – Must pipar