Suitsumaitseline läätse-tangupada

Lõuna-Itaalia aastavahetusroog. Itaallased usuvad, et mida rohkem läätsesid aastavahetusel sööd, seda rikkamaks saad.

Приготовление:

  1. Leota kuivatatud tera- ja kaunvilju paar tundi vees. Pane potti 50 ml oliiviõli, peeneks hakitud porgand ja suitsupeekonitükid ning kuumuta umbes 5 minutit. Lisa kõik nõrutatud ained ja sega kokku. Vala peale nii palju vett, et kõik on veega kaetud. Lase keema ja keeda umbes 30 minutit, kõik komponendid on pehmed.
  2. Võta pott tulelt, vala roale veel paar supilusikatäit õli ja lase mõned minutid kaane all seista.
  3. Sega kõik läbi ja serveeri supilusikatäie oliiviõli ja teelusikatäie peeneks riivitud parmesaniga. Mida tugevama maitsega on oliiviõli ja vanem parmesan, seda efektsem on maitse.

Nipid ja soovitused

Mida polüfenoolsemat õli siin serveerimiseks kasutad, seda põnevama maitseelamuse saad.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
1 tk – Porgand
100 ml – Oliiviõli
100 g – Suitsupeekon
1 g – Sool
1 tl – Parmesan
200 g – Punased läätsed
200 g – Odratang