Külma aja kanasupp

Kanasupp on teada-tuntud haigusaja toit. Ingveri ja vürtsidega supp aitab efektiivselt võidelda külmetuse ja viiruste vastu.

Приготовление:

  1. Pese kana ja pane suurde kastrulisse. Koori sibulad ja lõika veerandikeks. Koori porgandid, lõika pikuti pooleks ja siis 3‒4 jupiks. Pane kastrulisse ka sibul, porgand, poolitatud 6 küüslauguküünt ja viilutatud 2,5 cm ingverit, 2 tk nelgi- ja 8 tk pipratera. Kalla peale vesi ja kuumuta keemiseni. Vähenda kuumust, riisu vaht ja keeda puljongit tund aega, aeg-ajalt vahtu riisudes.
  2. Tõsta kana puljongist välja. Eemalda nahk. Eemalda liha kontidelt ja lõika kuubikuteks. Kui on vaja, koori puljongilt supi jaoks rasva.
  3. Kurna puljong, lase siis keema ning lisa viilutatud porgandid ja 2 viilutatud sellerivart, hakitud tšilli, riivitud ingver ja riis. Keeda 15 minutit, kuni köögiviljad ja riis on pehmed. Lisa tükeldatud kanaliha ja hakitud 4 rohelise sibulavart ning kuumuta mõni minut. Maitsesta.

KoostisosadПорции:4 порции

Puljong
1 tk – Nelk
1 tk – Küüslauk
3 tk – Sibul
3 tk – Porgand
1 tk – Ingver
1 g – Must pipar
1 g – Sool
1 tk – Supikana
Supp
2 tk – Porgand
1 tk – Varsseller
150 g – Pikateraline riis
1 spl – Küüslauk
2 spl – Ingver
0.50 tk – Tšillipipar värske
1 g – Sool
1 tk – Roheline sibul
1 g – Must pipar