Peekonisse mähitud sinepi-meekana ja köögiviljapilaff

Kooreses kastmes küpsenud kana tuleb pehme ja mahlane.

Приготовление:

  1. Poolita kanafileed pikuti. Sega sinep ja mesi ning määri fileedele, keera iga tüki ümber 2 peekoniviilu.
  2. Prae kanafileed pannil õlis kuldseks, 2–3 minutit kummaltki poolt. Tõsta ahjuvormi või -potti.
  3. Kalla pannile vein, kuumuta keemiseni ja vala fileedele, lisa puljong.
  4. Kuumuta ahi 200 kraadini. Kata vorm fooliumiga või ahjupott kaanega ning küpseta u 12 minutit.
  5. Samal ajal valmista köögiviljapilaff. Selleks kuumuta hakitud sibul potipõhjas õlis klaasjaks, lisa puljong, 1 tk loorberileht, riis ja köögiviljad. Sega läbi ja hauta kaane all pehmeks, maitsesta.
  6. Võta vorm ahjust, lisa herned, pressi sidrunimahla ja vahukoor, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta ahju tagasi ja küpseta veel u 12 minutit.

Nipid ja soovitused

Peekoniviilud peaksid olema pikemad, et jääksid ilusti filee ümber pidama.

KoostisosadПорции:6 порции

Põhikoostisosad
2 spl – Sinep kange
1 spl – Mesi
16 tk – Toorsuitsupeekon
2 spl – Õli
2 dl – Valge vein
2 dl – Köögiviljapuljong
150 g – Külmutatud herned
1 tk – Sidrun
2 dl – Vahukoor
1 g – Sool
1 g – Must pipar
4 tk – Broilerifilee
Köögiviljapilaff
1 tk – Sibul
1 g – Õli
5 dl – Köögiviljapuljong
1 tk – Loorberileht
225 g – Pikateraline riis
1 g – Sool
1 g – Must pipar
250 g – Külmutatud köögiviljad