Chimichurri-kana

Chimichurri on Argentinast pärit kaste, mis sisaldab ürte, küüslauku, õli, äädikat ja pipraid. Seda kastet võib kasutada nii liha marineerimiseks kui ka lisandiks.

Приготовление:

  1. Töötle hakitud küüslauk (2 küünt) ja sool pastaks. Lisa hakitud ürdid, vürtsid ja õli ning töötle ühtlaseks. Sega hulka äädikas. Lase u 15 min maitsestuda.
  2. Lõika iga filee 4–6 tükiks. Pane kaussi, kalla peale chimichurri ja sega, nii et kana oleks ühtlaselt kaetud. Kata kauss toidukilega ja pane külmkappi – kuni 3 tunniks, mitte rohkem.
  3. Võta 20 min enne küpsetamist kapist ja lükka fileetükid varrastele. Grilli 8–10 min, iga 2–3 min tagant keerates ja marinaadiga pintseldades. Võta tulelt, nirista lihale peale sidrunimahla ja maitsesta soolaga, kui vaja.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
4 tk – Broilerifilee
1 tk – Sidrun
1 g – Sool
Chimichurri
1 tk – Küüslauk
0.50 tl – Sool
1 spl – Petersell värske
1 spl – Pune kuivatatud
1 spl – Koriander värske
0.25 tl – Cayenne pipar
0.25 tl – Paprika jahvatatud
3 spl – Oliiviõli
3 spl – Punase veini äädikas