Meepart mesiste viigimarjadega

Mesi ja pardiliha – need kaks moodustavad suurepärase maitsekoosluse. Krõbeda pardikoiva kõrvale sobivad hõrgud viigimarjad.

Приготовление:

  1. Määri pardikoivad soola ja pipraga ning pane paariks tunniks külmkappi maitsestuma.
  2. Tõsta koivad ahjupannile. Pressi kaussi ühe sidruni ja ühe apelsini mahl ning sega hulka 3–4 sl mett. Vala pool meemahlasegust pardile.
  3. Küpseta koibi 180-kraadises ahjus 30 minutit. Vala peale ülejäänud mahl ja küpseta veel 30 minutit.
  4. Tõsta viimaseks veerandtunniks ahjupannile ka poolitatud viigimarjad ja kasta praeleemega.
  5. Sega mesi ja palsamiäädikas ning nirista serveerimisel viigimarjadele.

KoostisosadПорции:2 порции

Põhikoostisosad
2 tk – Pardikoivad
1 tk – Sidrun
4 spl – Mesi
1 g – Sool
1 g – Must pipar
8 tk – Viigimari
1 tk – Apelsin
Kaste
2 spl – Mesi
2 spl – Palsamiäädikas