Maasika cranachan

Cranachan on šotimaalt pärit lihtne ja põnev magustoit, mis traditsiooniliselt koosneb vahukoorest, meest, kaerahelvestest ja marjadest. Maasikahooajal võiks kindlasti kasutada punapõskseid maasikaid, sest need on vahukoorega nagu kokku loodud!

Приготовление:

  1. Rösti kaerahelbed kuival kuumal pannil kuldseks ning lase seejärel täielikult jahtuda! See on oluline, kuna kuumuse tõttu sulab vahukoor lihtsasti ära. Tõsta kõrvale hilisemaks kaunistamiseks pisut kaerahelbeid ja maasikaid.
  2. Vahusta koor tugevaks vahuks, lisa mesi ning sega lusikaga ühtlaseks. Sega juurde ka jahtunud kaerahelbed. 3. Purusta maasikad kergelt kahvliga ning sega lohakalt ülejäänud massiga. Jaota magustoit kaussidesse ning kaunista!

KoostisosadПорции:4 порции

Koostis
50 g – Kaerahelbed
400 g – Maasikad värsked
4 dl – Vahukoor
3 tl – Mesi