Kreemjas juustukook suvemarjadega

Tõeliselt kreemjale juustukoogile naljalt vastast ei leia! Kuigi seesugust maiust tundub üsna keeruline meisterdada, siis tegelikkuses valmib see koogike vägagi lihtsalt. Täpselt retsepti järgides valmib lõpptulemusena magus ja tummine juustukook, millele hapukust ja suvemaitset lisavad marjad. Kasuta kindlasti hooajalisi marju, olgu selleks siis maasikad, vaarikad, sõstrad või mustikad!

Приготовление:

  1. Purusta küpsised peeneks puruks, lisa või ning sega ühtlaseks. Kata saadud seguga küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (Ø20-22cm) põhi. Tõsta külmkappi täidise valmistamise ajaks.
  2. Mikserda ühtlaseks seguks munad, hapukoor ja toorjuust. Sega omavahel suhkrud ja tärklis ning lisa toorjuustusegule. Sega juurde rõõsk koor ning kõige viimasena lisa laimikoor ning -mahl.
  3. Vala täidis vormi küpsisepõhjale ning küpseta ahjus 150 kraadi juures 70- 80 minutit. Lülita ahi välja ning lase koogil ahjus järelküpseda veel 10 minutit. Seejärel lase küpsetisel toatemperatuuril jahtuda ning tõsta siis külmkappi maitsestuma üleöö!
  4. Vahetult enne serveerimist valmista marjapüree. Selleks püreesta marjad kahvliga, lisa maitse järgi suhkrut, kuid ära püreed liiga magusaks tee. Tõsta püree koogile, lisa kaunistuseks marju ning maitserohelist. Serveeri!

KoostisosadПорции:10 порции

Põhi
200 g – Digestive küpsised
45 g – Või
Täidis
4 tk – Muna
200 g – Hapukoor
300 g – Toorjuust
175 g – Suhkur
1 tl – Vanillisuhkur
1 tl – Maisitärklis
100 ml – Kohvikoor
1 tk – Laim
Marjapüree
2 spl – Suhkur
150 g – Maasikad värsked